Nyitásnak: előétel.
Guacamole
Mint minden másnál, itt is az aznapi hangulatom határozza meg, hogy mi és mennyi kerül bele. Azért az avokádót nem szoktam kihagyni. Kell belőle mondjuk kettő, szép érett, aminek könnyen lejön a héja (nyomkodd meg a boltban, de ha kicsit keménynek találod otthon papírzacsiban vagy banán mellett érleld 2-3 napot). Ezt villával összenyomkodom. Jön bele apróra vágott hagyma (kis fej), egy kicsi paradicsom, egy apróra vágott koriander (na, nálam ez sem opcionális, enélkül elképzelni sem tudom), citromlé vagy limelé (ez az elszíneződés ellen is jó), só, bors. Mehet még bele tejföl, hagyma, chili paprika (bár mi nem csípjük a csípőset), fokhagyma, Tabasco.
Az egészet összekeverem, és jónapot. Tortilla csipszet belemárt, eszi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése