2008. június 24., kedd

Szeretem a kuszkuszt. Nagyon. Mégis régen csináltam. Tegnap viszont a hőség miatt négyfalközött töltött nap záróakkordjaként elmentünk a városi könyvtárba, és kihoztam Jamie Olivert és a Stahl gyorskajákat. Ez utóbbiban volt egy aszalt sárgabarackos, csirkés, mogyorós kuszkusz, ami megtetszett. Ez variálódott tovább (lévén sem kurágá, sem mogyoró, sem csirke nem volt itthon). Gondoltam egy nagyot (na jó, kicsit), és a mogyoró helyett bevetettem a jó öreg mogyoróvajat (ami amúgy úgyis csak píbídzsé alkatrészként funkcionál). Nem csalódtam.

Aszaltszilvás kuszkusz mogyoróvajas pulykamellcsíkokkal

40 deka kuszkusz
70 deka pulykamell (persze lehet csirke is)
2 evőkanál mogyoróvaj
aszaltszilva
gyömbér

bors
koriander

A kuszkuszt összekevertem az aszaltszilvával, sóval, borssal, gyömbérrel, és fél liter forró vízzel felöntöttem. Alufóliával lefedtem, hagytam dagadni, puhulni (20 perc kb.) A mellet felkockáztam/csíkoztam, kevés olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, kevés vizet adtam hozzá. Fedő alatt elkezdtem párolni, majd félúton hozzáadtam a mogyoróvajat, és ezzel pároltam készig. A végén megszórtam apróra vágott koriander-zölddel.


Nincsenek megjegyzések: