A zabpehely nagy népszerűségnek örvend a mi családunkban. Szinte minden reggel zabkását reggelizünk (főleg lekvárral vagy kakaóval), de sütikbe is szívesen teszem. Az egyik kedvencünk ez a nagyon egyszerű, puha zabpelyhes süti.
Puha zabpelyhes süti
22 deka g vaj olvasztva
10 deka kristálycukor
20 deka barna cukor
2 tojás
1 zacsi vaníliáscukor
25 deka liszt (én fehéret és teljes kiőrlésűt használok vegyesen)
fél zacsi sütőpor
pici só
fahéj
25 deka zabpehely
Egy nagyobbacska tálban összekeverem a vajat a cukrokkal, majd egyesével beleütöm a tojásokat. Eztán jön a vaníliás cukor. A mérlegem mérőedényében összekeverem a kimért lisztet, sót, sütőport, fahéjat és a cukros-vajas-tojásos cucchoz keverem. A legvégén a zabpelyhet is belekavarom, és legalább egy óráig állni hagyom a sütőben (kivéve, ha sietek).
Előmelegítem a sütőt olyan 200 fokra. Egy sütőlapra sütőpapírt teszek, és kb. diónagyságú golyókat rakok rá 4-5 centire egymástól. Cukorba mártott villával kilapítom őket, majd 10-12 percig sütöm.
Fontos: gondoskodom róla, hogy nagyobb társaság jöjjön hozzánk (vagy elviszem ajándékba), mert különben képes vagyok felfalni őket egy pillanat alatt.
3 megjegyzés:
Szia!
Ez tetszik, szerintem egyszer megpróbálom majd tojás nélkül ( azt nem eszünk ) megcsinálni és mesélek róla!
( Egyébként én is monori vagyok / voltam, ott nőttem fel ;o)
Üdv: Kata
Szia!
Kíváncsian várom, sikert arat-e nálatok is.
Mi beköltöző monoriak vagyunk: csak 2 éve élünk itt, de egyre jobban szeretjük.
Kriszta
Fincsi lett:)
Megjegyzés küldése