2009. január 14., szerda

Karácsonyi menü -- Alaszkai lazacleves

Tavaly jött az ötlet, hogy legyen ez a karácsonyi leves (ha már olyan halászlét úgysem tudok, mint az apukám ;)) Sikere volt, úgyhogy idén sem maradhatott ki. Igaziból ez egy chowder, vagyis ebben az esetben van benne halacska, sokféle apróra vágott zöldség, tejszín, és nem kell sokáig főzögetni. (Jó, tudom, hogy ez nem a pontos definíció.)

Kell hozzá hagyma, zeller, fokhagyma, vaj, húsleves, krumpli, sárgarépa, só, kapor, cukkini, kukorica, tejszín, no meg a lazac.

Először a hagymát, a zellert és a fokhagymát kevés vajon megpárolom, majd felöntöm egy kevés húslevessel (kb. elfedje). Kicsit rotyog, aztán jön a krumpli, répa, kapor, maradék lé. Lefedve kb. 20 percig fődögél. ekkor bele cukkini, még 5 perc. Végül jön a kukorica, tejszín, lazac, és még 5 perc. Ennyi. Képem nincs, de amúgy sem egy látványos darab.



Nincsenek megjegyzések: